Inman Aligner

966528_1457388177807643_814405653_o-1024x682

Orthodontische (her)correctie met de ‘Inman Aligner’.

is een uitneembaar orthodontisch apparaat dat voortanden snel kan rechtzetten.

Het heeft nikkeltitanium spiraalveren die de tanden begeleiden naar hun nieuwe positie. De druk die door de Inman Aligner wordt uitgeoefend is zeer zacht, maar constant. Deze zachte druk is de snelste manier om tanden recht te krijgen  en de methode is ook zeer veilig en zacht voor de tanden zelf.

De Inman Aligner kan ook gebruikt worden na terugval/ relaps van een vorige orthodontische behandeling om op een eenvoudige en snelle manier  terug de  ideale correcte boogvorm te verkrijgen.

Tijdens het eerste consult wordt een afdruk van de boven- en onderkaak gemaakt. Vervolgens worden de tanden voorzichtig lichtjes gestript en de Aligner geplaatst. Wanneer de tanden in een mooie boog gebracht zijn met de Inman Aligner is een retentie nodig om de tanden in de juiste positie te houden. De patiënt  komt gewoonlijk om de twee weken op controle en  het apparaat wordt dan ook aangepast.

De gemiddelde  behandelingsduur ligt rond de  20 -30 weken, afhankelijk van de situatie van de patiënt en de malpositie.

Met dit allemaal  in het achterhoofd, is de prijs zeer acceptabel en gerechtvaardigd.

Naast de prijs en  esthetische resultaten,  is één van de grote voordelen van de Inman Aligner dat het  apparaatje op elk moment kan worden verwijderd, zoals bij het ​​eten, tanden poetsen, of kussen, en daarna teruggeplaatst kan worden  door de patiënt zelf.

Tandarts  Sabine Dieudonné is een gecertificeerd  INMAN ALIGNER tandarts.